KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT - Şahinkayası Ortaokulu

Şahinkayası Ortaokulu

Şahinkayası Mahallesi Onikişubat / Kahramanmaraş
Vizyon
Akademik, sosyal, kültürel ve sportif başarıları her bir kesim tarafından kabul edilmiş, ilçemizde örnek gösterilen bir okul olmaktır.
Misyon
Yeniliklere açık, sürekli kendini geliştiren genç öğretmen kadrosuyla öğrenci merkezli eğitime önem veren, teknolojiyi kullanan, velilerin ihtiyaç duydukları her an okul idaresi ve öğretmenlerine ulaşıp rehberlik hizmetlerini alabildikleri, öğrencilerin başarılarını ön planda tutup, kaliteden ödün vermeyen çağdaş bir eğitim kurumuyuz.
Saatler
PANDEMİ DÖNEMİNDE DERSLER 12:50 DE BİTMEKTEDİR. DİĞER ZAMANLARDA DERSLER 08:20 DE BAŞLAR 14:30 DA BİTER. NORMAL ÖĞRETİM VARDIR.
OKULUMUZ KALORİFERLİDİR.
Ulaşım
İL/İLÇE MERKEZİNDEN ÖĞRETMEN SERVİSİ İLE SAĞLANMAKTADIR. DİLEYEN ÖZEL ARAÇLA DA GİDİP GELEBİLİR. YOLUN TAMAMI ASFALTTIR.
ÖĞRETMEN SERVİSİ BULUNMAKTADIR.
Yerleşim Yeri
MERKEZE 35 KM OLAN ŞAHİNKAYASININ NÜFUSU YAKLAŞIK 3 BİNDİR.1 AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ 10 CAMİ 1 PTT ACENTESİ BULUNMAKTADIR. HER GÜN FABRİKALARA ŞAHİNKAYASINDAN YAKLAŞIK 200 KİŞİ ŞEHRE İŞÇİ SERVİSLERİ İLE GİDİP GELİR. KIŞLAR ILIMAN GEÇER. ÇEVRESİNDE SUÇATI İLE KOMŞU OLUP TEKİR DÖNGEL VE ÇAĞLAYANLA DA SINIRDIR.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
35 KM OLUP BU MESAFE ÖZEL ARAÇLA 30 DK OLUP ÖĞRETMEN SERVİSİ ÖĞRETMENLERİ BELLİ NOKTALARDAN TOPLADIĞI İÇİN SERVİSLE YAKLAŞIK 1 SAATTİR.
Kontenjan Bilgileri
İLKOKULDA 240 ÖĞRENCİSİ ORTAOKULDA 230 ÖĞRENCİSİ BULUNMAKTADIR. İLKOKULUN NORMU 8 SINIF ÖĞRETMENİ 1 İNGİLİZCE 1 MÜDÜR YARDIMCISI 1 ANASINIFI VE BİR DE MÜDÜR NORMU BULUNMAKTADIR. ORTAOKULDA İSE 2 TÜRKÇE, 2 MATEMATİK, 2 FEN, 2 DKAB ,1 SOSYAL BİLGİLER, 1 MÜZİK, 1 TASARIM ,1 GÖRSEL SANATLAR, 1 BİLİŞİM, 2 BEDEN EĞİTİMİ, 1 İNGİLİZCE 1 REHBERLİK 1 DE MÜDÜR YARDIMCISI NORMU BULUNMAKTADIR.
Okulun Sınav Başarı Durumu
2021 YILINDA İL ATLETİZM YARIŞLARINDA 3 İL BİRİNCİLİĞİ 1 İL DÖRDÜNCÜLÜĞÜ BULUNMAKTADIR. OKULUMUZ BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ HALTERDE AVRUPA 3. OLMUŞTUR.HER YIL BURSLULUK SINAVINDA BURS HAKKI KAZANAN ÖĞRENCİLERİN YANI SIRA LGS SINAVLARINDA DA FEN VE PROJE OKULLARINI KAZANAN ÖĞRENCİLERİMİZ DE BULUNMAKTADIRÇ
OKULUMUZDA ÇİM HOKEY TAKIMI BULUNMAKTADIR
Tübitak projeleri